Get Adobe Flash player

flyer Franks Korenfeest

Franks Korenfeest

 

Zondag 15 januari 2017 gaat het gebeuren !  Alle koren waar Frank Hoebe momenteel muzikaal leiding aan geeft, zullen zich presenteren en van hun beste kant laten zien tijdens een gezamenlijk concert in de Bonifatiuskerk in Spanbroek. Een unieke gebeurtenis met een heel afwisselend programma van modern, pop, rock tot klassiek. Voor een groot deel met door Frank zelf bewerkte composities. De koren die u kunt beluisteren:

  • Back in Time heeft de roots in Obdam en bestaat uit ca. 50 mannen en vrouwen. Zij zingen zoals zij zelf aangeven “een gevarieerde mix van popnummers door de jaren heen. Het koor wordt hierbij begeleid door een enthousiast combo bestaande uit een pianiste, dwarsfluitiste, drummer, gitarist, basgitarist en saxofonist “.

  • Allure bestaat uit ca. 35 zangeressen en heeft als basis Wognum. Het voormalige Westfries Dameskoor dat zichzelf opnieuw heeft  uitgevonden. Dit koor heeft een repertoire dat “bestaat uit verschillende muziek-stijlen van eigentijds tot licht klassiek”,  en gaat daarmee  zeker  ook modernere composities niet uit de weg.

  • OtherWise stond tot voor kort bekend  onder de naam Sentimental Journey. Dit koor komt uit Nibbixwoud, maar heeft zo’n 40 leden uit de wijde omtrek. Dit koor zingt popmuziek van het iets lichtere genre. Hun repertoire “bestaat uit nummers van de recente top 40 lijsten, … maar ook fantastische “evergreens” en een enkel musicalnummer”.

  • Frank & Zij – met Spierdijk als basis – bestaat uit Frank en 24 vrouwen uit heel West-Friesland. Het koor heeft een afwisselend en niet zelden alledaags repertoire en streeft zoals ze dat in hun eigen woorden zeggen  “naar perfectie en originaliteit met een verfrissende aanpak”.

  • De Stemband komt uit Alkmaar Een koor met 25 zangers dat  zich vooral richt op het moderne pop en rock segment, daarbij ondersteund door een band. “ Door vier- tot zesstemmige nummers af te wisselen met sterke solozang, raps en a-capella muziek en door het gebruik van een choreografie probeert de Stemband het publiek te prikkelen en verrassen.”

  • Men@Work, opereert (ook) vanuit Spierdijk, maar wordt gevormd door 12 (nu tijdelijk 11) mannen uit Hensbroek, Obdam, Spanbroek, en Wognum en zelfs Uitgeest. Een gezelschap met een bereik van sonore bassen tot counter-tenoren. Zij zingen een veelzijdig repertoire met nummers van honderden jaren oud tot modern.

  • Hoebe Muziekprojecten realiseert muziekstukken die door projectkoren in wisselende samenstelling  worden uitgevoerd. Het koor is bezig met de laatste voorbereidingen voor een spetterend concert met de naam Barocking Bach in het weekend van 11 en 12 maart (noteer !) als eerbetoon aan Bach. Dat met alleen maar  bijzondere bewerkingen van – wie anders dan – Frank zelf.

Totaal 7 koren met leden uit heel West-Friesland en daarbuiten. De verschillende koren geven een aardig beeld van wat er op koorgebied mogelijk is. Het laat ook de veelzijdigheid van Frank zien. Het gezamenlijk concert is daarbij ook zeker iets wat als opstapje kan dienen om concerten van deze koren zelf eens te bezoeken. Zeg maar een soort Uitmarkt in het klein.

Het concert begint om 14 u. en duurt tot ca. 16:30 u. De zaal (kerk) is open vanaf 13:30 u., maar haast u, vol is vol. De entree is € 5. Er is een pauze waarin consumpties beschikbaar zijn voor € 1.

Kaarten zijn te bestellen (en na afstemming af te halen) bij:

OtherWise, Nibbixwoud, via tel. 0229-571255

Back in Time, Obdam, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Men@Work, Spanbroek, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Frank&Zij, Spierdijk, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Allure, Wognum, via 06-45415980

De Stemband, Alkmaar e.o., via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.